Dorpsvlag

Hij is al regelmatig te zien in Zevenhuizen: 'Dé dorpsvlag'. De kenmerken van het als veenkolonie ontwikkelde dorp, gelegen in het Nijenoorter veen werd zowel in het wapen als de vlag vertolkt.
Belangrijke elementen zoals de kanalen (Witte kleur) en het veen (zwart) alsmede de ramp van de grote veenbrand (rood) kenmerken de kleuren. De goudkleurige sterren slaan niet alleen op de bewoners van de borg Nienoord, doch op de borg zelf, uit het borgwapen. Immers zonder het patronaat van de borg, had Zevenhuizen niet kunnen uitgroeien tot dat wat het nu is geworden, vooral door de volhardendheid van de bevolking. De zeven sterren slaan op de naam zeven van Zevenhuizen.

Wanneer te gebruiken?

Bij nationale gelegenheden is de Nederlandse vlag natuurlijk gebruikelijk, maar er zijn ook veel gelegenheden om de Zevenhuister vlag te gebruiken:
- tijdens de feestweek
- bij de Billie Turf Wandeltocht
- de avondvierdaagse
- tijdens de doorkomst van de Drentse Rijwielvierdaagse
- de intocht van Sinterklaas
- andere gelegenheden om ons als dorp te presenteren.

Een vlag kopen?

De vlag is in drie uitvoeringen te koop:
- 1,5 x 1 meter (€18,50)
- 1,50 x 2,25 meter (voor aan de mast) (€47,50)
- 3,00 x 2,00 meter (€80,-)

Vlaggenwimpel
- 3,50 x 0,3 meter (€17,50)

De vlag is te koop in het dorp bij Giant fietsenhandelaar 'Douma - Ter Veld'.

Via de website van de DES (Dorpsbelangen Zevenhuizen) is de vlag te bestellen of af te halen bij Luuk Aalders.

Levensduur

Gemiddeld moet u rekening houden dat een vlag circa 2 tot 3 keer per jaar, per vlaggenmast, vervangen moet worden. Uiteraard is dit sterk afhankelijk van het gebied waar gevlagd wordt. Zo dient u in het kustgebied de vlaggen sneller te vervangen dan wanneer u in een bosrijke gebied vlagt.